Sipsit mikrossa resepti

Sipsit mikrossa
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tiesitkö, että sipsejä voi tehdä itse ja vieläpä mikroaaltouunissa? Isosta 200 gramman perunasta saat 50 g valmiita sipsejä (n. 30 kpl) eli pienen sipsipussin verran. Tässä reseptissä sipsit on maustettu vain suolalla, mutta voit käyttää ruokavalion ja maun mukaan myös esimerkiksi paprikajauhetta, mustapippuria tai chiliä.

Voit kypsentää sipsit myös leivinpaperin päällä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ainesosat

1 (200 g) iso peruna
1 tl rypsiöljyä
ripaus suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Pese peruna huolellisesti. Siivuta leikkuuveitsellä tai puhtaalla juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

2. Laita viipaleet isoon astiaan. Täytä astia kylmällä vedellä. Anna olla 2 minuuttia välillä sekoitellen. Näin osa tärkkelyksestä irtoaa viipaleista. Valuta vesi pois.

3. Kuivaa viipaleet talouspaperilla molemmilta puolilta.

4. Mittaa erilliseen kulhoon öljy ja suola. Pyörittele viipaleet seoksessa.

5. Levitä kahdelle mikronkestävälle isolle lautaselle leivinpaperit. Jaa viipaleet lautasille niin, että ne eivät koske toisiinsa.

6. Kypsennä yksi lautanen kerrallaan mikroaaltouunissa 800 watin teholla 3 minuuttia. Käännä viipaleet varoen, sillä ne ovat kuumia. Tässä kohtaa viipaleet ovat vielä pehmeitä. Kypsennä toiset 3 minuuttia. Jos viipaleet eivät ole vielä rapeita tämän jälkeen, jatka kypsentämistä 1 minuutti kerrallaan.

Reseptiin liittyviä tuotteita