Sipuli-kurkku-perunasalaatti resepti

Sipuli-kurkku-perunasalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kesäinen salaatti sipulista, kurkusta ja perunoista. Alkukesän uusia perunoita ei tarvitse edes kuoria. Näitä aineksia saa toki myös talvella. Ruokaisamman salaatista saat, kun tarjoat kaverina lihaa, kanaa, kalaa tai kasviproteiinia.

Ainesosat

600 g perunoita
  vettä perunoiden keittämiseen
100 g sipulia
2 rkl ruohosipulia
Mausteliemi:  
3 rkl rypsiöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Muut ainekset:  
100 g suolakurkkua (tarkista ainesosat)
200 g kurkkua
1,5 dl maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), vesi, sipuli, ruohosipuli, ruokasuola, kurkku, rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223, mustapippuri, soijapapu, ruokosokeri, E333, E440, E331, E330, merisuola, E306, E304, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese perunat. Siirrä ne kattilaan ja mittaa vettä päälle, kunnes perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä napakoiksi, ei liian pehmeiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Kuori ne ja kuutioi kulhoon.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ruohosipuli ja silppua se. (Voit säästää osan ruohosipulista koristeeksi.) Sekoita muut sipulit perunoiden joukkoon varovasti käännellen.

3. Sekoita öljystä, viinietikasta ja mausteista liemi. Kääntele liemi varoen perunoiden joukkoon.

4. Peitä salaatti kannella. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

5. Seuraavana päivänä kuutioi suolakurkku. Pese ja kuutioi tavallinen kurkku. Sekoita kurkut perunoiden joukkoon.

6. Sekoita "jugurtti" salaattiin varoen. Tarjoa.