
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Oletko koskaan ajatellut, että rengasvuoassa voi paistaa myös suolaisen kakun? Tässä reseptissä suolainen kakku saa makua kuullotetusta sipulista, yrteistä ja maidottomasta juustovalmisteesta. Taikinassa käytetään kananmunankorvikejauhetta kananmunan sijaan. Halutessasi voit kuorruttaa kakun maidottomalla tuorejuustovalmisteella ja koristella tuoreilla yrteillä.
Ainesosat
2 | sipulia |
2 rkl | rypsiöljyä |
3 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
1 rkl | kuivattua oreganoa |
1 rkl | kuivattua basilikaa |
1 rkl | kuivattua timjamia |
4 dl | maidotonta "juustoraastetta" |
4 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
120 ml | kylmää vettä |
1 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,75 dl | rypsiöljyä |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | gluteenittomia kaurajauhoja |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä paistinpannulla öljyssä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Yhdistä kulhossa jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, mausteet ja "juusto".
3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunankorvike ja vesi. Lisää joukkoon kasvijuoma, öljy ja sipulit.
4. Yhdistä kulhojen ainekset keskenään. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Kumoa kakku, kun vuoka on jäähtynyt sen verran, että pystyt ottamaan siitä paljain käsin kiinni.