Keitot
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perinteistä jauhelihakeittoa voi varioida esimerkiksi sitruunamehulla. Makua keittoon tuovat myös juurekset ja tuore basilika. Tarjoa kuuma keitto esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
| 1 | sipuli |
| 2 | porkkanaa |
| 1 | palsternakka |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1,25 tl | suolaa |
| 0,5 tl | mustapippuria |
| 250 g | jauhelihaa (esim. siasta) |
| 1 dl | gluteenitonta pastaa |
| 0,5 dl | tuoretta basilikaa |
| 0,5 dl | sitruunamehua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, porkkana, palsternakka, vesi, tomaatti, ruokasuola, sika, basilika, sitruuna, rypsiöljy, mustapippuri, maissijauho, riisijauho, E471
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka.
2. Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota kasviksia 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan vesi, tomaattisose, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Pieni raakaa jauhelihaa hieman. Lisää liha keittoon. Keitä 5 minuuttia.
5. Lisää pasta ja tuore silputtu yrtti. Keitä, kunnes pasta on kypsää (katso keittoaika pakkauksesta). Lisää sitruunamehu. Tarjoile.


