
Jälkiruuat
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo jälkiruoka tai kahvipöydän herkku valmistuu nopeasti mikroaaltouunissa. Itselle tai ruokarajoitteiselle vieraalle.
Ainesosat
2 rkl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,25 tl | vanilliinisokeria |
0,25 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | sokeria |
2 tl | vettä |
2 tl | sitruunamehua |
1 rkl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, vesi, sitruuna, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää nesteet ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.
3. Lusikoi taikina mukiin.
4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma. Tarjoa heti lämpimänä.
Vinkki: Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.