Sitruunamukikakku resepti

Sitruunamukikakku
Jälkiruuat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo jälkiruoka tai kahvipöydän herkku valmistuu nopeasti mikroaaltouunissa. Itselle tai ruokarajoitteiselle vieraalle.

Ainesosat

2 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,25 tl vanilliinisokeria
0,25 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
2 tl vettä
2 tl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, sitruuna, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää nesteet ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.

3. Lusikoi taikina mukiin.

4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma. Tarjoa heti lämpimänä.

Vinkki: Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.