Suklaa-mustikkaleivos resepti

Suklaa-mustikkaleivos
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen ja kaunis leivos maistuu kahvin tai teen kanssa. Munaton leivospohja valmistetaan kananmunankorvikejauheella. Täytä ja koristele ruokavalioon sopivilla ja mieluisilla tuotteilla.

Voit leipoa leivospohjat jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Suojaa ne siinä tapauksessa hyvin kuivumiselta ja kostuta pohjia ennen leivosten kokoamisia, jotta saat meheviä leivoksia.

Ainesosat

Leivospohja:  
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl No Egg -kananmunankorvikejauhetta
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2,75 rkl perunajauhoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täytteet ja koristelu:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
2 dl mustikkahilloa
9 gluteenitonta täytekeksiä
125 g pensasmustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kookos, mustikka, pektiini, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, riisijauho, kookosöljy, rypälesokeri, siirappi, ruokasuola, E150a, E160a, E322/auringonkukkalesitiini, luontainen määrittelemätön aromiuute, maissijauho, glukoosi, auringonkukkaöljy, riisitärkkelys, E503, E415

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
9
kpl

1. Valmista leivospohja. Vaahdota kädenlämpöinen vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella kulhossa.

2. Lisää joukkoon sokeri koko ajan hyvin vatkaten.

3. Sekoita loput kuivat aineet erillisessä kulhossa. Siivilöi vaahtoon ja kääntele varovasti käsivispilällä sekoitellen vaahdon joukkoon.

4. Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka (21 cm x 28 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle vuokaan.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.

6. Halkaise jäähtynyt leivospohja ja leikkaa yhdeksäksi leivospalaksi.

7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.

8. Levitä alemmalle leivospohjalle hilloa ja puolet vaahdosta. Nosta leivoksen kansi päälle. Levitä kannelle loput vaahdot.

9. Koristele murskatuilla kekseillä ja pensasmustikoilla.