Suklaakakku resepti

Suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteeniton, vehnätön ja maidoton kuivakakun tyylinen suklaakakku. Tarjoa kakun kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Ainesosat

2 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
150 g maidotonta margariinia
0,75 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,75 dl kiehuvaa vettä
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
3 rkl karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri erillisessä kulhossa.

3. Sulata rasva.

4. Sekoita muna-sokeriseokseen varoen jauhot, rasva ja nesteet.

5. Voitele ja jauhota (pitkänmallinen) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Täytä noin 2/3 tilavuudesta.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasossa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.