Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tällä reseptillä teet täyteläistä kermajäätelöä itse jäätelökoneella. Voit käyttää reseptiin mieluista suklaata rouheena.
Ohje testattiin Unoldin jäätelökoneella, jonka kulhoa ei tarvitse laittaa etukäteen pakastimeen. Tarkista kuitenkin oman jäätelökoneesi ohjeet ja asetukset, ja muista laittaa koneen kulho tarvittaessa etukäteen pakastimeen. Hyvä yleisohje on, että jäätelömassa saa täyttää enintään 60 % kulhon tilavuudesta ennen kuin kone käynnistetään.
Ainesosat
| 1 | kananmuna |
| 2 dl | laktoositonta kuohukermaa |
| 0,5 dl | sokeria |
| 3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| Lisäksi: | |
| 2 rkl | laktoositonta suklaata rouheena |
Valmistusohje
1. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja keltuainen.
3. Yhdistä valkuaisvaahto kermavaahdon joukkoon. Lusikoi massa jäätelökoneen kulhoon.
4. Anna koneen käydä ensin 10 minuuttia. Lisää pieneksi rouhittu suklaa. Anna koneen käydä vielä n. 15-25 minuuttia, riippuen jäätelökoneen tehokkuudesta ja ohjelmasta.
5. Jaa jäätelö kulhoihin. Nauti.
