Suklaakermajäätelö resepti

Suklaakermajäätelö
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tällä reseptillä teet täyteläistä kermajäätelöä itse jäätelökoneella. Voit käyttää reseptiin mieluista suklaata rouheena.

Ohje testattiin Unoldin jäätelökoneella, jonka kulhoa ei tarvitse laittaa etukäteen pakastimeen. Tarkista kuitenkin oman jäätelökoneesi ohjeet ja asetukset, ja muista laittaa koneen kulho tarvittaessa etukäteen pakastimeen. Hyvä yleisohje on, että jäätelömassa saa täyttää enintään 60 % kulhon tilavuudesta ennen kuin kone käynnistetään.

Ainesosat

1 kananmuna
2 dl laktoositonta kuohukermaa
0,5 dl sokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Lisäksi:  
2 rkl laktoositonta suklaata rouheena
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), kaakaojauhe, kaakaovoi, kaakaopapu/massa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
2
kpl

1. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi sähkövatkaimella.

2. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja keltuainen.

3. Yhdistä valkuaisvaahto kermavaahdon joukkoon. Lusikoi massa jäätelökoneen kulhoon.

4. Anna koneen käydä ensin 10 minuuttia. Lisää pieneksi rouhittu suklaa. Anna koneen käydä vielä n. 15-25 minuuttia, riippuen jäätelökoneen tehokkuudesta ja ohjelmasta.

5. Jaa jäätelö kulhoihin. Nauti.