Suklaamousse resepti

Suklaamousse
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo suklaamousse valmistuu kahdesta tuotteesta: maidottomasta tummasta suklaasta ja vispikermavalmisteesta. Tarjoile täyteläistä moussea jälkiruuaksi. Jos maito sopii ruokavalioon, voit tehdä moussen myös maitosuklaasta ja kuohukermasta. Huomaa, että moussesta tulee silloin makeampi kuin tummasta suklaasta tehtynä.

Mousse sopii myös täytekakun väliin ja koristeluun.

Ainesosat

2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
100 g maidotonta tummaa suklaata
Koristeluun:  
25 g maidotonta tummaa suklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, ruokosokeri, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kattilaan 0,5 dl "kermaa" ja paloiteltu suklaa.

2. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki.

3. Vatkaa 1,5 dl "kermaa" vaahdoksi. Kaada suklaaseos vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa mousse neljään tarjoiluastiaan. Nosta jääkaappiin n. 2 tunniksi.

5. Koristele rouhitulla suklaalla ennen tarjoilua.