Suklaamukikakku resepti

Suklaamukikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo jälkiruoka syntyy nopeasti mikroaaltouunissa. Taikinaan painettu suklaapala on ihana yllätys keskellä kakkua. Tarkista, että käyttämäsi muki on mikroaaltouuninkestävä. Voit tarjoilla valmiin mukikakun kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa jäätelöä, marjoja tai hilloa.

Reseptikuvassa näkyy neljä mukikakkua. Jos haluat tehdä neljä mukikakkua, valmista resepti nelinkertaisena: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, 4 rkl kaakaojauhetta, 1 tl vanilliinisokeria, 1 tl leivinjauhetta, 4 rkl sokeria, 1 dl vettä, 4 rkl rypsiöljyä, 4 palaa maidotonta tummaa suklaata.

Ainesosat

0,25 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,25 tl vanilliinisokeria
0,25 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
0,25 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 pala maidotonta tummaa (minttu)suklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, kaakaopapu/massa, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää neste ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.

3. Lusikoi taikina mukiin. Paina suklaapala taikinaan lusikalla.

4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma.

Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.