
Makeat kakut
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mukikakku on helppo ja nopea herkku. Maidoton ja munaton suklaamukikakku onnistuu tällä reseptillä. Valitse täytteeksi ruokarajoitteisiin sopiva suklaa tai jätä suklaanpala reseptistä pois. Nauti lämmin kakku hillon tai ruokavalioon sopivan jäätelön kera.
Kuvassa näkyy kaksi mukikakkua eli taikina tehtiin kaksinkertaisena.
Ainesosat
0,25 dl | vehnäjauhoa |
1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
0,25 tl | vanilliinisokeria |
0,25 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | sokeria |
0,25 dl | vettä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 pala | maidotonta tummaa suklaata |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, vesi, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, kaakaopapu/massa
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää neste ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.
3. Lusikoi taikina mukiin. Jos käytät suklaata, paina suklaapala taikinaan lusikalla.
4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma.
Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.