Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä herkullinen suklaapiirakka maistuu esimerkiksi kahvipöydässä. Taikinaan voi käyttää mitä vain ruokavalioon sopivaa ja mieluisan makuista hedelmä- tai marjasosetta. Reseptikuvan piirakassa käytettiin vadelmasosetta. Piirakan voi koristella esimerkiksi pakastekuivatuilla mansikoilla, kuten reseptikuvassa. Muita kivoja koristeideoita ovat strösselit, maidoton valkosuklaarouhe tai säilykepersikkakuutiot.
Haluaisitko leipoa tätä piirakkaa yhdessä toisten kanssa? Maksuttomalla supersuklaapiirakan etäleivontakurssilla 17.2.2026 se onnistuu. Katso lisätiedot täältä ja ilmoittaudu mukaan.
Ainesosat
| 3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 150 g | maidotonta margariinia |
| 70 g | maidotonta tummaa suklaata |
| 2 dl | ruokavalioon sopivaa marja- tai hedelmäsosetta |
| Kuorrute: | |
| 225 g | tomusokeria |
| 3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 50 g | maidotonta margariinia |
| 2 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon kuivat aineet eli jauhot, sokerit, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
2. Punnitse mikronkestävään kulhoon rasva. Palastele joukkoon suklaa. Sulata varoen mikroaaltouunissa 10 sekunnin erissä välillä sekoittaen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, sekoita joukkoon sose.
3. Yhdistä seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaapimella tasaiseksi.
4. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija 28 cm) leivinpaperilla. Rypistä paperi ensi palloksi ja oikaise, niin saat sen pysymään paremmin vuoassa. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 18 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen kuorruttamista.
6. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Lisää se sokeri-kaakaoseokseen. Lisää vesi ja sekoita. Jos koostumus on liian tönkköä, lisää hieman vettä.
7. Levitä kuorrute piirakalle. Jos käytät koristeita, lisää ne heti.





