Suklaatäytekakku resepti

Suklaatäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaatäytekakku täytetään vadelmalla ja koristellaan persikalla. Kokeile vadelman tilalla myös mansikkaa tai mustaherukkaa. Kakku kannattaa nostaa jääkaapista pöytään 15-30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta kuorrute leikkautuu kauniisti.

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl säilykepersikan lientä
0,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl vanilliinisokeria
2,5 tl leivinjauhetta
Kostutus:  
3 rkl vettä
Täyte:  
1 dl vadelmahilloa
2 dl pakastevadelmia (kotimaisia)
Kuorrute:  
90 g kookosrasvaa
1,75 dl tomusokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
Koristelu:  
200 g säilykepersikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: persikka/nektariini, vesi, ruokosokeri, vadelma, kookosöljy, palmuöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Tee kakkupohja. Sulata rasva ja sekoita siihen säilykeliemi ja vesi.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerralla rasva-mehuseokseen. Älä vaivaa taikinaa.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 x 30 cm).

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin nostat sen leivinpaperin avulla pois vuoasta.

5. Leikkaa kakku kahteen yhtä suureen osaan.

6. Kostuta toinen kakkulevy sivelemällä levylle useita kerroksia vettä. Levitä päälle hillo ja murenna pakastevadelmat. Nosta päälle toinen levy ja kostuta.

7. Valmista kuorrute. Sulata kookosrasva. Sekoita vähän jäähtyneeseen rasvaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

8. Valuta kuorrute lusikalla kakun päälle ja reunoille. Siisti lopuksi kakkulautanen kostealla talouspaperilla.

9. Koristele kakku persikoilla.