Suklaiset hedelmätikut resepti

Suklaiset hedelmätikut
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikkaan makeat hedelmätikut ovat hauskoja tarjottavia vaikka juhlissa. Tikkuihin sopivat myös esimerkiksi vesimeloni, mansikka, pensasmustikka ja appelsiini.

Ainesosat

300 g viinirypäleitä
3 banaania
3 satsumaa
100 g maidotonta tummaa suklaata
Lisäksi: 16 grillitikkua
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, viinirypäle/rusina, mandariini/klementiini/satsuma, kaakaopapu/massa, ruokosokeri, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Huuhtele viinirypäleet. Kuori ja paloittele banaanit. Kuori satsuma ja irrota lohkot.

2. Pujota grillitikkuihin vuorotellen banaanipaloja, satsumalohkoja ja viinirypäleitä. Leikkaa tikut halutessasi lyhyemmiksi. Asettele tikut leivinpaperin päälle vierekkäin riviin.

3. Sulata suklaa varoen mikroaaltouunissa. Valuta lusikalla puolet suklaasta hedelmätikkujen päälle. Käännä tikut ympäri ja valuta loput suklaat hedelmille.

4. Pidä tikut hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa, jotta suklaa jähmettyy. Tarjoile.

Reseptiin liittyviä tuotteita