
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rapeat ja suolaiset keksitikut ovat maistuva välipala. Voit myös koota niitä hedelmäpalojen tai tuoreiden marjojen kanssa napostelulautaseksi. Halutessasi voit jättää taikinan maidottomasta juustoraasteesta 50 grammaa ripoteltavaksi keksien päälle ennen uuniin laittoa. Näin keksien pinta saa enemmän paistoväriä.
Ainesosat
150 g | maidotonta "juustoa" |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | kylmää vettä |
Valmistusohje
1. Raasta "juusto" hienoksi raasteeksi. Jos käytät valmista raastetta, voi hienontaa sitä veitsellä. Sekoita kulhossa keskenään "juustoraaste", jauhoseos, suola ja leivinjauhe.
2. Nypi sekaan rasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.
3. Taputtele taikinasta jauhotetulla pöydällä n. sentin paksuinen suorakaiteen mallinen levy (koko n. 16 cm x 20 cm).
4. Leikkaa taikinalevy pitkittäin kahtia. Leikkaa levystä poikittain noin sentin levyisiä tankoja. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Nosta pelti jääkaappiin ainakin 15 minuutiksi. Kun keksit ovat kylmiä ennen paistamista, ne eivät leviä niin paljon uunissa.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.