
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Sitähän sanotaan, että kuu on juustoa! Näissä suolaisissa kekseissä käytetään maidottomia juustoviipaleita. Ohjeella valmistuu kahdenlaisia keksejä: Reseptikuvassa ylimpänä on keksejä, joihin laitetaan maidoton juustoviipale päälle ennen paistamista. Alempana on keksejä, joissa maidoton juusto on sekoitettu taikinaan.
Maidotonta juustoviipaletta ei ole linkitetty tähän reseptiin. Käytä ruokavalioon sopivaa tuotetta.
Ainesosat
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | kylmää vettä |
200 g | maidottomia "juustoviipaleita" (tarkista ainesosat) |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhoseos, suola ja leivinjauhe.
2. Nypi sekaan rasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.
3. Taputtele taikinasta jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuinen levy.
4. Ota levystä kuunmuotoisella piparimuotilla keksejä. Nostele pellille. Käytä tarvittaessa lastaa apuna siirtämisessä.
5. Ota samalla muotilla paloja "juustoviipaleista". Nosta jokaiselle keksille yksi viipale.
6. Kun kaikki "juustoviipaleet" on käytetty, murskaa "juustonjämät" käsiesi välissä ja sekoita loppuun keksitaikinaan. Taputtele levyksi ja ota samalla muotilla keksejä. Nosta nämäkin keksit pellille.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.