Suolaiset sarvet resepti

Suolaiset sarvet
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteenittomat suolaiset sarvet, jossa täytteeksi voi laittaa eri kerroilla ruokarajoitteista riippuen esimerkiksi tonnikalaa, kinkkukuutioita, jauhelihaa tai kasvissuikaleita.

Ainesosat

2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
4,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
150 g maidotonta "juusto"raastetta
Täyte: kinkkukuutioita
Voiteluun: siirappi-vesiseosta
Päälle: maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, siirappi, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, sika, polydekstroosi, E451, E452, E407a, E316, E250

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
32
kpl

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

2. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita hyvin.

3. Lisää joukkoon loput jauhoista, rasva ja "juusto". Anna taikinan kohota 20 minuuttia.

4. Vaivaa taikina pöydällä ja jaa neljään osaan. Painele taikinat pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan. Lisää haluamasi täyte.

5. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Käytä paistinlastaa apuna. Nosta leivinpaperoidulle pellilla ja käännä sarven muotoon.

6. Anna kohota hetki. Voitele sarvet siirappi-vesiseoksella. Ripottele halutessasi päälle "juustoa".

7. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.