Tattari-anisleipä resepti

Tattari-anisleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ylijäänyt puuro toimii hyvin leipätaikinassa. Aniksen tilalla voit kokeilla myös fenkolin- tai kuminansiemeniä.

Ainesosat

3 dl gluteenitonta tattaripuuroa
1 dl vettä
25 g tuorehiivaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 rkl siirappia
2 tl hienonnettua anista
0,5 tl suolaa
25 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, siirappi, anis, ruokasuola, tattari, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuumenna puuro ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

2. Lisää mausteet ja jauhot sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Lisää sulatettu rasva viimeisenä. Taikina saa olla melko kiinteää, koska puuro pehmentää taikinaa.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele osat jauhojen avulla leivinpaperin päälle pyöreiksi leiviksi. Tee keskelle reikä. Kohota leipiä 45 minuuttia.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Saat leipään makeutta, kun voitelet juuri uunista tuleen leivän siirappi-vesiseoksella.