Tattari-mustikkapiirakka resepti

Tattari-mustikkapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit käyttää piirakkaan yhtä marjalajia tai sekoittaa useampia. Tarjoa piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl tattarihiutaleita
ripaus suolaa
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Päälle:  
4 dl mustikoita, vadelmia ja puolukoita (pakaste)
1 rkl perunajauhoja
2 dl maidotonta soija"jugurttia"
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, ruokasuola, mustikka, vadelma, puolukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, gluteeniton kaura, tattari, perunatärkkelys(jauho), soijapapu, rypälesokeri, E333, E440, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota pohjan rasva ja sokeri. Lisää muna.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.

3. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan.

4. Levitä marjat taikinapohjalle. Ripottele perunajauhot marjojen päälle. Jos käytät tuoreita marjoja, perunajauhoja ei tarvita.

5. Sekoita erillisessä kulhossa "jugurtti" ja sokerit. Kaada seos vuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.