
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Voit käyttää piirakkaan yhtä marjalajia tai sekoittaa useampia. Tarjoa piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
1 tl | leivinjauhetta |
2 dl | kaurajauhoja |
1 dl | tattarihiutaleita |
ripaus | suolaa |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
4 dl | mustikoita, vadelmia ja puolukoita (pakaste) |
1 rkl | perunajauhoja |
2 dl | maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, E500/ruokasooda (leivinjauhe), ruokasuola, mustikka, vadelma, puolukka, vanilliini/vanilliinisokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, tattari, perunatärkkelys(jauho), soijapapu, rypälesokeri, maissitärkkelys, E333, E440, hapate
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vaahdota pohjan rasva ja sokeri. Lisää muna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.
3. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan.
4. Levitä marjat taikinapohjalle. Ripottele perunajauhot marjojen päälle. Jos käytät tuoreita marjoja, perunajauhoja ei tarvita.
5. Sekoita erillisessä kulhossa "jugurtti" ja sokerit. Kaada seos vuokaan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.