Tattari-punajuuripihvit resepti

Tattari-punajuuripihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tattari tuo punajuuripihveihin ruokaisuutta. Tarjoile esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kanssa.

Ohjeella valmistuu noin 22 pihviä.

Ainesosat

200 g punajuurta
1 sipuli
6 dl vettä
1,5 dl tattarisuurimoita
2 dl perunahiutaleita
1,5 rkl sinappia
1 tl timjamia
1 tl viherpippuria
1 tl suolaa
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, sipuli, vesi, sinappi/sinapinsiemen, timjami, viherpippuri, ruokasuola, tattari, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli.

2. Kiehauta vesi. Mittaa suurimot veteen. Keitä 8 minuuttia.

3. Lisää punajuuri ja sipuli. Jatka keittämistä vielä 2 minuuttia.

4. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon perunahiutaleet ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

5. Kuumenna lettupannulla tai paistinpannulla rasvaa. Ota pihvitaikinaa lusikalla ja muotoile pihviksi pannulle. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin (noin 3 min/puoli), kunnes pihveihin tulee rapea paistopinta.