Tattarinekkuneliöt resepti

Tattarinekkuneliöt
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista kerralla pellillinen herkullisia ja helppoja pikkuleipiä. Voit vaihtaa tattarin myös muihin viljoihin. Jos käytät isoja hiutaleita, niitä kannattaa hieman pieniä esimerkiksi tehosekoittimessa.

Ainesosat

125 g maidotonta margariinia
1 dl siirappia
1,5 dl sokeria
6 dl tattarihiutaleita
1 tl ruokasoodaa
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, tattari, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
80
kpl

1. Sulata rasva.

2. Sekoita rasvan joukkoon muut ainekset.

3. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille levyksi (n. 30 x 35 cm). Seos on murumaista, joten painele se tiukaksi. Reunat saat suoraksi taittamalla leivinpaperin reunan taikinareunan päälle ja painelemalla kädellä leivinpaperin päältä.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

5. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Anna jäähtyä ennen pakkaamista.