
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä sämpylöissä käytetään viljoista pelkästään tattaria. Tattarin voimakas maku sopii sämpylöihin. Tarjoile sämpylöitä tuoreena ja pakasta ylijääneet, kun ne ovat jäähtyneet.
Ainesosat
4 dl | vettä |
1,5 tl | psylliumia |
3 dl | tattarihiutaleita |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
3,5 dl | tattarijauhoja |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Mittaa taikinakulhoon vesi, psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Yhdistä erillisessä astiassa kuivahiiva, sokeri, suola ja 2 dl jauhoja.
3. Kaada kuivat aineet taikinakulhoon. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti kaksi minuuttia.
4. Lisää öljy ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan paksua puuroa.
5. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota lusikalla taikinaa. Työnnä taikina toisella lusikalla keoksi pellille. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty.
6. Kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa. Voit esimerkiksi laittaa leivontakulhoon lämmintä vettä ja nostaa pellin leivontakulhon päälle.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.