Täytepullakakku resepti

Täytepullakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteeniton bostonkakku eli täytepullakakku. Voit käyttää täytteenä mieluista ruokavalioon sopivaa paistonkestävää marmeladia ja/ tai maidotonta vaniljakiisseliä, jonka ohje löytyy myös reseptistä.

Resepti on muokattu Semperin ohjeesta.

Ainesosat

Kiisseli:  
1,5 dl maidotonta "kermaa" (esim. riisistä)
3 tl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
100 g maidotonta margariinia
Taikina:  
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl ksantaania
n. 7,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
100 g maidotonta margariinia
Lisäksi:  
200 g paistonkestävää marmeladia (esim. appelsiini)
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Pinnalle:  
1 kananmuna
  raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, hiiva, ruokasuola, kananmuna, kardemumma, ksantaanikumi, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a, psylliumsiemen, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista kiisseli. Mittaa kattilaan neste ja tärkkelys. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Lisää sokerit. Sekoita lopuksi pehmeä rasva kiisselin joukkoon.

2. Valmista pullataikina. Lämmitä neste ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota hetki.

3. Sekoita taikinaan suola, sokeri, muna ja kardemumma.

4. Sekoita ksantaani jauhoseokseen. Lisää reilu puolet ksantaani-jauhoseoksesta taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Älä kohota, vaan jatka suoraan seuraavaan vaiheeseen.

5. Kauli taikina levyksi. Levitä levylle marmeladi ja vaniljakiisseli. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi voidellun irtopohjavuoan pohjalle.

6. Kohota kakkua 30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea.

Vinkki: Jos vaniljakiisseliä jää yli, käytä sitä valmiin kakun koristeluun.