Tiikerikakku resepti

Tiikerikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vehnätön ja gluteeniton tiikerikakku. Tiikerikakussa kolmasosaan taikinasta sekoitetaan kaakaojauhetta. Taikinavuokaan laitetaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten kaakaonmakuista ja sitten vaaleaa. Kaakaojauheen sijaan voit maustaa keskitaikinan myös muulla mieluisalla mausteella.

Alkuperäinen ohje: Keliakialiitto ry

Ainesosat

250 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
2 dl maissijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl maidotonta tummaa kaakaota
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl gluteenitonta karkeaa jauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), maissijauho, E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi, peruna (juures), E300, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten.

3. Yhdistä jauhot (ei kaakaojauhetta) ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.

4. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe.

5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

6. Nostele voideltuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina ja lopuksi jäljellä oleva vaalea taikina.

7. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Jos kakun pinta alkaa tummua liiaksi paiston aikana, peitä pinta foliolla.