Tomaatti-kalakeitto resepti

Tomaatti-kalakeitto
Keitot
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja maukas kalakeitto seitistä. Voit käyttää myös muuta kalaa. Tarjoa esimerkiksi leivän kanssa.

Ainesosat

300 g purjosipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 l tomaattimehua
3 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria
2 dl täysjyväriisiä
300 g kalafileitä (seiti)
200 g katkarapuja
1 dl mustia oliiveja
Linkitetyt ruoka-aineet: purjo, valkosipuli, tomaatti, vesi, hiivauute, ruokosokeri, riisi (vilja), seiti, katkarapu, oliivi (hedelmä), rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Pese ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki.

3. Lisää tomaattimehu, kalaliemi (tarkista sopivuus ruokavalioon) sekä mausteet. Kiehauta.

3. Lisää riisit ja hauduta 10 min. (Riisin voi halutessaan jättää pois.)

4. Lisää melkein valmiiseen keittoon paloitellut kalafileet, katkaravut ja puolitetut oliivit. Kuumenna ja tarkista maku.