Tomaatti-sipulisalaatti resepti

Tomaatti-sipulisalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Yksinkertainen resepti, jossa tomaatti ja sipuli saavat loistaa. Raa'an sipulin terävää makua taitetaan rypsiöljyllä ja maustetaan vielä mustapippurilla. Voit käyttää myös muita mieluisia mausteita. Salaatin voi ja se kannattaakin tehdä vähän etukäteen, jotta sipulit ehtivät pehmetä.

Ainesosat

80 g sipulia
350 g tomaatteja
0,5 dl ruokaöljyä
pieni ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, tomaatti, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori sipuli ja pilko ohuiksi suikaleiksi. Voit puolittaa sipulin, kaataa puolikkaan leikkuulautaa vasten ja leikata siitä ohuita puoliympyrän mallisia suikaleita.

2. Pese ja leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi.

3. Sekoita öljyyn mausteet.

4. Kasaa salaatti tarjoiluastiaan aineksia kerrostaen. Laita aina sipulikerroksen päälle vähän mausteöljyä.

5. Anna maustua jääkaapissa mielellään puoli tuntia, tai vaikka parikin tuntia.