Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Paistos sopii iltapalaksi tai suolaiseksi tarjottavaksi illanistujaisiin. Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Ainesosat
| Pohja: | |
| 2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | timjamia |
| 0,25 tl | suolaa |
| ripaus | mustapippuria |
| 1 dl | laktoositonta ruokakermaa |
| 1,5 dl | laktoositonta juustoraastetta |
| 0,5 dl | rypsiöljyä |
| 1 | kananmuna |
| Pinnalle: | |
| 3 | tomaattia |
| 100 g | laktoositonta vuohenjuustoa |
| 8 | tuoretta basilikan lehteä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
timjami, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, tomaatti, vuohenmaito, basilika, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Valmista pohja. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
2. Lisää jauhoseokseen neste, juustoraaste, öljy ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina leivinpaperin päälle pyöreään kakku- tai piirakkavuokaan (halkaisija 21 cm).
4. Leikkaa tomaatit ja vuohenjuusto siivuiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Koristele valmis piirakka basilikan lehdillä.



