Tomaattinen kasviskeitto resepti

Tomaattinen kasviskeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaihtele keittoon laittamiasi kasviksia ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Linssit tuovat keittoon ruokaisuutta. Valmiin tomaattimurskan sijaan voit tehdä soseen myös itse tuoreista tomaateista. Nauti esimerkiksi leipäviipaleen kanssa.

Ainesosat

150 g valkokaalia
250 g kukkakaalia
yhden kukkakaalin suojalehdet
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
300 g tomaattimurskaa
1 dl kuivia punaisia linssejä
6 dl vettä
0,75 tl suolaa
1 tl timjamia
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: valkokaali/keräkaali, kukkakaali, valkosipuli, tomaatti, linssi, vesi, ruokasuola, timjami, ruokosokeri, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele kasvikset. Suikaloi kaali ja irrota kukkakaalista pieniä nuppuja. Hienonna kukkakaalin lehdet ja kuorittu valkosipulinkynsi.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia viisi minuuttia.

3. Lisää tomaattimurska, huuhdellut linssit, vesi ja mausteet. Keitä 15 minuuttia.