Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Jos tarjoilet piirakan pääruokana, siitä riittää neljälle. Tarjoile lisänä salaattia. Välipalana tai juhlien pikkusuolaisena piirakasta riittää kahdeksalle. Voit valmistaa piirakan myös pellillä. Tee silloin kaksinkertainen annos.
Ainesosat
Pohja: | |
2,5 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | öljyä |
1 dl | vettä |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
3 (300 g) | tomaattia |
2 | valkosipulinkynttä |
0,25 dl | öljyä |
0,5 tl | oreganoa |
0,5 tl | timjamia |
0,25 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
70 g | tomaattipyrettä |
1 rkl | vettä |
1 tl | sokeria |
125 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista piirakkapohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
3. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen öljyn, yrttien, suolan ja pippurin kanssa.
5. Sekoita erillisessä kulhossa tomaattipyre, vesi ja sokeri.
5. Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle tomaattipyreseos ja "juusto"raaste. Asettele tomaattiviipaleet ja valuta valkosipuliöljy päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.