Tonnikala-perunapiirakka resepti

Tonnikala-perunapiirakka
Kalaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Herkullinen suolainen piirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Täytteeseen käytetään pakasteperunahippuja, jotka tuovat ruokaisuutta piirakkaan. Perunahiput ovat koostumukseltaan kuin riisinjyviä. Tonnikalan tilalla voi käyttää kotimaista luonnonkalasäilykettä.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl kvinoahiutaleita
2,25 dl vettä
120 g maidotonta margariinia
1,5 dl kvinoajauhoja
1,5 dl hirssijauhoja
1 tl suolaa
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
1 rkl kvinoajauhoja
Täyte:  
500 g perunahippuja (pakaste)
150 g tonnikalaa öljyssä
2 kananmunaa
1,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
1,5 tl kuivattua tilliä
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Pinnalle:  
10 kirsikkatomaattia
Linkitetyt ruoka-aineet: kvinoa, vesi, ruokasuola, tonnikala, auringonkukkaöljy, kananmuna, tilli, valkopippuri, tomaatti, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hirssi, peruna (juures), perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys, riisi (vilja), E410, E412, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Laita kvinoahiutaleet veteen turpoamaan 15 minuutiksi.

2. Sulata rasva ja lisää kvinoan joukkoon. Lisää taikinaan myös jauhot ja suola. Sekoita huolellisesti.

3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Levitä löysä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Puristele perunahippupussia, jotta mahdolliset jäiset kokkareet hajoavat. Levitä puolet perunahipuista piirakkapohjalle. Lisää päälle tonnikalapalat öljyineen. Lado päällimmäiseksi loput perunahiput.

5. Sekoita erillisessä kulhossa munat, "juusto", "kerma" ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

6. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kupera puoli ylöspäin piirakan pinnalle.

7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.