Tonnikalakulho resepti

Tonnikalakulho
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeasti valmistuvaa kulhoruokaa on helppo muokata omaan ruokavalioon sopivaksi. Valitse sopiva kypsä kala, liha tai kasviproteiini. Lisää mieluisia kasviksia tuoreina tai paistettuina. Gluteenittoman kauran tilalla voit käyttää myös riisiä tai kvinoaa. Ruokavaliosi mukaan voit lorauttaa valmiin kulhon päälle soijakastiketta tai salaatinkastiketta.

Ainesosat

3 dl gluteenitonta kaurarouhetta
  suolaa keitinveteen
300 g punakaalia
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 tl rypsiöljyä
2 prk (á 200g/150g) tonnikalaa öljyssä
Linkitetyt ruoka-aineet: gluteeniton kaura, ruokasuola, punakaali, porkkana, sipuli, tonnikala, auringonkukkaöljy, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Keitä gluteeniton kaura kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori, huuhtele ja pilko porkkana ohuiksi tikuiksi.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljytilkassa paistinpannulla.

4. Jaa kypsä kaura ruokailuastioihin. Jaa kasvikset ja kala öljyineen sektoreittain kauran päälle.

Reseptiin liittyviä tuotteita