Tonnikalasalaatti resepti

Tonnikalasalaatti
Salaatit
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeasti valmistuva tonnikalasalaatti sopii esimerkiksi kevyeksi lounaaksi. Tonnikalan tilalla voit kokeille kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä.

Ainesosat

400 g kiinankaalia
2 tomaattia
60 g purjoa
200 g herneitä (pakaste)
1 prk (á 227g/140g) ananaspaloja
1 prk tonnikalaa vedessä
1 prk tonnikalaa öljyssä
Linkitetyt ruoka-aineet: kiinankaali, tomaatti, purjo, herne, ananas, tonnikala, auringonkukkaöljy, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kiinankaali, tomaatti ja purjo. Pilko halutun kokoisiksi paloiksi. Halutessasi voit kuullottaa purjoa hetken aikaa öljyssä pannulla, jolloin sen vahva maku hieman laimenee.

2. Sulata herneet, jos käytät pakasteherneitä.

3. Valuta ananaspaloista liemi. Valuta veteen säilötyistä tonnikaloista liemi.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä öljyyn säilöttyjen tonnikalojen öljy kastikkeena salaatille.

Reseptiin liittyviä tuotteita