Tonnikalatortillapizza resepti

Tonnikalatortillapizza
Kalaruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Omaan ruokavalioon sopivat valmiit tortillat ovat nopea pohja pizzan tapaiseen purtavaan. Toki tortillat voi valmistaa myös itse. Tässä reseptissä tortillat on päällystetty tomaatilla ja tonnikalalla, mutta voit vaihdella täytteitä maun ja ruokavalion mukaan.

Tortillapizzoista voi tehdä hyvinkin ruokaisat enemmillä täytteillä. Kuvassa neljään tortillaan käytettiin kaksi pikkupurkkia tonnikalaa. Myös vähemmillä täytteillä tulee herkullista. Tarkkaile uunia tortillojen paistuessa. Paistoaika riippuu täytteistä.

Ainesosat

4 gluteenitonta maissitortillaa
1-1,5 dl tomaattisosetta
0,5 rkl pizzamaustetta
1-2 prk (á 150/105 g) tonnikalaa vedessä
150 g maidotonta "juusto"raastetta
3 tomaattia
Linkitetyt ruoka-aineet: maissijauho, tomaatti, tonnikala, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, sipuli, vesi, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Asettele tortillat pellille leivinpaperin päälle.

2. Levitä tortilloille tomaattisose ja mausteet. Peitä tortilla melkein reunaan asti tomaatilla, sillä valkoiseksi jäänyt osa palaa helposti uunissa.

3. Valuta tonnikaloista ylimääräinen vesi pois ja lisää tonnikalahiutaleet tortilloille.

4. Ripottele ruokavalioosi sopiva "juusto"raaste pinnalle.

5. Pese ja viipaloi tomaatit. Asettele pinnalle. (Halutessasi voit laittaa tomaatit myös "juuston" alle.)

6. Paista 250-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia täytteiden kosteudesta riippuen.

Vinkki: Laita paistamisen jälkeen pinnalle vielä jotain vihreää, esimerkiksi tuoreita basilikanlehtiä tai rucolaa.