Torttutaikina resepti

Torttutaikina
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit leipoa taikinasta esim. joulutorttuja. Taikinasta tulee esim. puolikuun muotoisia torttuja n. 15-20 kpl, riippuen ympyrämuotin koosta. Käytä paistonkestävää marmeladia. Halutessasi voit voidella tortut ruokavalio huomioiden esim. siirappivedellä tai kananmunalla.

Ainesosat

2 dl vettä
1 dl perunahiutaleita
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl maissijauhoja
1,5 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissijauho, tattari, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Tee perunasose etukäteen. Kiehauta vesi ja lisää perunahiutaleet sekaan. Jäähdytä. Perunasoseen voi tehdä myös keittämällä perunoita ja soseuttamalla ne.

2. Laita rasva kulhoon ja lisää jäähtynyt perunasose sekaan. Sekoita.

3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna levätä jääkapissa mielellään yön yli.