Tsatsiki resepti

Tsatsiki
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikas kastike maistuu esimerkiksi grilliruuan tai kalan kanssa. Kokeile myös pilkottujen kasvisten dippinä tai levitä tuoreelle leivälle.

Ainesosat

1 (350 g) kurkku
1 valkosipulinkynsi
2 dl maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta)
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 rkl sitruunamehua
0,5 dl hienonnettua tilliä
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, valkosipuli, ruokasuola, sitruuna, tilli, vesi, soijapapu, rypälesokeri, maissitärkkelys, E333, E440, hapate, mustapippuri, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita valumaan siivilään.

2. Kuori ja murskaa valkosipuli.

3. Sekoita "jugurtin" joukkoon valkosipuli, mausteet, hunaja, sitruunamehu, valutettu kurkku ja tilli.