Tumma siemenleipä valmis jauhoseos resepti

Tumma siemenleipä valmis jauhoseos
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo vuokaleipä syntyy valmiista jauhoseoksesta. Taikinan voi antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa

Ainesosat

4 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl siirappia
0,5 rkl kuivahiivaa
3 rkl rypsiöljyä
1-2 tl suolaa
560 g (1 pussi) gluteenitonta siemenleipäjauhoseosta
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, hiiva, E491, rypsiöljy, auringonkukka/siemenet, gluteeniton kaura, pellavansiemen, kurpitsansiemen, psylliumsiemen, chiasiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Mittaa kädenlämpöinen neste taikinakulhoon.

2. Lisää siirappi, hiiva, öljy ja suola. Sekoita.

3. Lisää jauhoseospussi ja sekoita tasaiseksi, puuromaiseksi seokseksi.

4. Voitele leipävuoka (esim. 10 cm x 21 cm). Kaada taikina vuokaan ja painele pinta tasaiseksi.

5. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan ainakin 2 tunniksi. Nosta sitten jääkaappiin tekeytymään ainakin 2 tunniksi, mielellään yön yli.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti. Anna jäähtyä n. tunti ennen syömistä.