Tumma vuokaleipä valmis jauhoseos resepti

Tumma vuokaleipä valmis jauhoseos
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tumma vuokaleipä valmiista jauhoseoksesta. Lisää halutessasi taikinaan esimerkiksi ruokavalioon sopivia siemeniä (esim. auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet).

Ainesosat

5 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
0,5 dl rypsiöljyä
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: pellavansiemenrouhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, siirappi, hiiva, E491, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi.

2. Sekoita veteen suola, siirappi ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.

3. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen taikinan joukkoon. Vaivaa kunnolla.

4. Voitele ja jauhoja leipävuoka. Kumoa taikina vuokaan. Kohota 45 minuuttia.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.