Tuorejuusto-porkkanakakku resepti

Tuorejuusto-porkkanakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteeniton porkkanakakku, joka kuorrutetaan tuorejuustolla. Kakun voi syödä myös ilman kuorrutusta, jolloin kakku on maidoton. Voit myös vaihtaa kuorrutukseen maidottoman tuorejuustovalmisteen.

Ohje: Finnamyl

Ainesosat

4 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
0,5 dl kookoshiutaleita
5 dl porkkanaraastetta
2 dl rypsiöljyä
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Kuorrutus:  
150 g maidotonta margariinia
4 dl tomusokeria
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
Koristelu:  
  laktoositonta minttusuklaata
  mintunlehtiä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kaneli, ruokasuola, porkkana, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, minttu, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kookos, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet (paitsi kookoshiutaleet) keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.

3. Kääntele joukkoon kookoshiutaleet ja porkkanaraaste. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku.

6. Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja mausta vanilliinisokerilla.

7. Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele suklaalla ja mintunlehdillä. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.