Tuorejuustokakku resepti

Tuorejuustokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Tämän kakun pohja paistetaan uunissa ja kuorrutus hyydytetään jääkaapissa. Voit valmistaa kakun tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Ohje: Semper

Ainesosat

Pohja:  
60 g maidotonta margariinia
75 g gluteenittomia näkkileipiä
75 g gluteenittomia piparkakkuja
0,75 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
Täyte:  
500 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 limen kuori raastettuna
Kuorrutus:  
1,5 liivatelehteä
250 g pakastemansikoita
1 dl vettä
4 rkl sokeria
1 limen puristettu mehu
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kaneli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, limetti, mansikka, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, tattari, peruna (juures), E412, E464, E401, E440, rapsiöljy, hiiva, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), anis, maustefenkoli, kumina, E100, E160b, siirappi, maniokki/tapioka, maissijauho, neilikka, inkivääri, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.

2. Murskaa näkkileipä ja piparkakut tehosekoittimella. Lisää neste, rasva, sokeri ja kaneli.

3. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele pohjamuru vuoan pohjalle.

4. Vatkaa rahka, ranskankerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja limetin kuoriraaste. Kaada seos vuokaan.

5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

6. Valmista kuorrutus. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä.

7. Anna mansikoiden, veden, sokerin ja limemehun kiehua hiljaisella lämmöllä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia.

8. Siivilöi pois mansikat ja kaada seos takaisin kattilaan. Nosta liivatelehdet vedestä ja puristele ylimääräinen vesi pois. Sulata lehdet lämpimään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen.

9. Jäähdytä seos ennen kuin kaadat sen varovaisesti kakun päälle. Anna kakun seistä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua, jotta kuorrutus hyytyy.