Tuorepuuro mansikoista resepti

Tuorepuuro mansikoista
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista tuorepuuro edellisenä iltana ja nauti aamupalaksi. Erityisesti kesähelteillä kylmä tuorepuuro voi maittaa paremmin kuin kuuma puuro. Kokeile mansikan tilalla myös muita marjoja. Voit tehdä tuorepuuron myös maustamattomaan maidottomaan jugurttivalmisteeseen, jolloin puurosta tulee vähemmän makeaa.

Ainesosat

4 dl mansikoita
5 dl maidotonta vanilja"jugurttia" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: mansikka, ruokosokeri, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), E1442, E440, E418, peruna (juures), ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, vanilja, E330, E101, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

2. Yhdistä ainekset keskenään. Nosta tuorepuuro vähintään 15 minuutiksi jääkaappiin. Voit antaa puuron tekeytyä myös yön yli.