Tuoresalaatti resepti

Tuoresalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuoresalaatti sopii lisukkeeksi lähes joka aterialle. Saat salaatista raikkaan lounaan, kun lisäät pinnalle paistettua kanaa, tölkkipapuja tai kinkkusuikaleita.

Ainesosat

100 g lehtisalaattia
100 g jäävuorisalaattia
100 g lollo rossoa tai punasikurisalaattia
200 g kurkkua
2 tomaattia
1 paprika
1 rkl tuoretta ruohosipulia
Linkitetyt ruoka-aineet: lehdellinen salaatti, kurkku, tomaatti, paprika (vihannes), ruohosipuli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Leikkaa tai revi salaatit kylmään veteen kulhoon. Näin saat ne helposti pestyä ja rapeutettua.

2. Pese ja viipaloi kurkku. Pese ja pilko tomaatit.

3. Puolita pesty paprika, poista siemenet sisältä ja huuhtele. Leikkaa paprika suikaleiksi.

4. Kaada salaatit lävikköön. Sekoittele salaattia lävikössä, jotta vesi valuu pois. Nostele salaatit tarjoiluastiaan. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita.

5. Silppua ruohosipuli veitsellä tai saksilla salaatin päälle.

Reseptiin liittyviä tuotteita