Tuplakääretorttu resepti

Tuplakääretorttu
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä kakku on tehty kahdesta kääretorttupohjasta. Toinen valmistettiin vaaleana ja toiseen lisättiin kaakaojauhetta. Täytä ja päällystä oma ruokavalio huomioiden. Saat reseptistä maidottoman, kun vaihdat vispi- ja rahkatuotteiksi ruokavalioosi sopivan kasvipohjaisen vaihtoehdon.

Ainesosat

Vaalea kääretorttu:  
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Tumma kääretorttu:  
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
Väliin ja päälle:  
2 dl laktoositonta vispikermaa
500 g laktoositonta rahkaa
0,5 dl sokeria
1-2 prk (á 230g/145g) ananasmurskaa
70 g maidotonta suklaata murskattuna
1 prk (220g/140g) ananasrenkaita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ananas, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi, kaakaopapu/massa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Valmista kääretorttupohjat. Kiertoilmauunissa pohjat voi paistaa yhtä aikaa, jolloin myös taikinat voi valmistaa rinnakkain. Jos paistat tasalämpöuunissa, tee taikinat eri aikaan eli peräkkäin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille, tasoita ja paista 225-asteisessa tasalämpöuunissa tai 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 8 minuuttia.

3. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele paperille sokeria. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varoen, mutta jätä se vielä torttulevyn päälle ehkäisemään levyn kuivumista. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa vispituote vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri.

5. Aloita täyttäminen. Asettele vaalea torttupohja eteesi pöydälle. Levitä pohjan päälle kolmasosa täytteistä.

6. Nosta tummempi pohja vaalean päälle niin, että se tulee n. 10 cm lähemmäksi sinua kuin vaalea torttulevy. Levitä toinen kolmasosa täytteistä tumman pohjan päälle.

7. Aloita rullaaminen tummasta pohjasta, leivinpaperia ulkopinnan tukena käyttäen. Pian rullaamiseen liittyy mukaan myös vaalea pohja. Rullaa tuplakääretorttu kasaan.

8. Jätä leivinpaperi tiukasti tuplakääretortun ympärille. Nosta jääkaappiin tekeytymään tarjoiluun asti.

9. Avaa leivinpaperi ja siirrä tuplakääretorttu varovasti tarjoiluastiaan. Koristele loppukolmasosalla täyteaineista.