Tyrni-omenapannukakku vehnästä resepti

Tyrni-omenapannukakku vehnästä
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmiita marja-hedelmäsoseita hyödyntämällä teet nopeasti maistuvan pannukakkutaikinan. Jos haluat pellillisen pannukakkua, tee ohje kaksinkertaisena.

Ainesosat

1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 rkl vehnäleseitä
4 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
60 g tyrni-omenasosetta
1 kananmuna
2 rkl öljyä
Voiteluun: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, tyrni, omena, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, kaura (vilja), merisuola, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää neste ja vatkaa joukkoon tyrni-omenasose, kananmuna ja öljy. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

3. Voitele paistovuoka (30 cm x 20 cm) öljyllä. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Tarjoa pannukakku esimerkiksi marjojen, hillon ja ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.