Unelmavanukas ja omenakompotti resepti

Unelmavanukas ja omenakompotti
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Happaman makea omenakompotti viimeistelee pehmeän vanukkaan. Voit valmistaa vanukkaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristella omenakompotilla juuri ennen tarjoilua.

Ohje on muokattu Finnamylin reseptistä.

Ainesosat

Vanukas:  
2 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
0,5 dl perunasuurimoita
ripaus suolaa
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
2 rkl sokeria
0,25 tl vanilliinisokeria
0,5 tl liivatejauhetta
1 rkl sitruunamehua
Kompotti:  
1 omena
20 g maidotonta margariinia
2 rkl sokeria
ripaus kanelia
1 tl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, liivate-gelatiini (sika), sitruuna, omena, kaneli, vesi, soijapapu, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, perunatärkkelys(jauho), E330, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, merisuola, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, E472c, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista vanukas. Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää suurimot koko ajan sekoittaen.

2. Keitä puuroa noin 8 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin.

3. Vaahdota "kerma".

4. Sekoita jäähtyneen puuron rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokerit.

5. Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu. Anna turvota hetki. Kuumenna liivateseosta mikroaaltouunissa, kunnes seos kiehuu.

6. Sekoita "kerma"vaahto puuron joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.

7. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin. Anna jäähtyä vähintään neljä tuntia.

8. Valmista kompotti. Paloittele pesty omena pieniksi kuutioiksi.

9. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, kaneli, sitruunamehu ja omenat. Kuumenna hetki, kunnes omenat ovat pehmenneet hieman.

10. Jäähdytä kompotti ja tarjoa vanukkaan päällä.