Uuden sadon kasviskeitto resepti

Uuden sadon kasviskeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Uuden sadon kasvikset kypsyvät nopeasti. Jos valmistat keittoa talviaikaan varastoiduista kasviksista, pidennä keittoaikaa 10 minuutilla. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Voit käyttää keittoon joko tuoreita herneitä tai pakasteherneitä.

Ainesosat

10 uutta perunaa
4 porkkanaa
6 retiisiä
1 pieni kukkakaali
3 kesäsipulia
1 l vettä
1,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
10 maustepippuria
200 g herneitä
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, retiisi, kukkakaali, sipuli, vesi, ruokasuola, valkopippuri, maustepippuri, herne, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kasvikset. Lohko perunat. Pilko porkkanat ja retiisit lanteiksi. Irrota kukkakaalista kukintoja. Hienonna sipulit.

2. Kiehauta vesi. Lisää perunat, porkkanat, suola ja pippurit. Keitä viisi minuuttia.

3. Lisää loput kasvikset ja herneet. Keitä viisi minuuttia.

4. Lisää "kerma" ja kiehauta. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptiin liittyviä tuotteita