Uunibataatit hummustäytteellä resepti

Uunibataatit hummustäytteellä
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makeahko bataatti sopii erinomaisesti uunissa paistettavaksi uuniperunan tapaan. Valitse bataatin kaveriksi suolaiset täytteet, kuten tässä ehdotettu hummus ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarjoile esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa.

Bataatit ovat yleensä niin isoja, että yhdestä bataatista saa kaksi annosta. Jos löydät, voit ostaa myös neljä pientä bataattia, joista riittää annokset neljälle ruokailijalle.

Ainesosat

2 bataattia
1 rkl rypsiöljyä
Täyte:  
250 g hummusta
1 dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  tuoretta persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, tomaatti, auringonkukkaöljy, persilja, rypsiöljy, kikherne, vesi, seesami, oregano, ruokasuola, sipuli, E410, E330, juustokumina, mustapippuri, korianteri, valkosipuli, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla. Halkaise bataatit pituussuunnassa.

2. Hiero leikkuupinnoille öljyä. Nosta bataatit leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkuupinta ylöspäin. Pistele leikkuupintaa haarukalla.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kypsennysaika riippuu bataattien paksuudesta. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kun haarukka uppoaa kevyesti bataattiin, bataatti on kypsä.

4. Leikkaa bataatteihin ristiviillot ja purista bataattia hieman, jolloin viilot levenevät.

5. Sekoita hummus ja aurinkokuivatut tomaatit. Levitä uunibataatin täytteeksi. Revi runsaasti persiljaa päälle.