Uunijuurekset resepti

Uunijuurekset
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Käytä ruokavalion sopivia juureksia ja kasviksia. Uunissa paahtaen niistä saa terveellistä ja herkullista syötävää. Mausta maun mukaan. Tässä reseptivinkki tuunattavaksi.

Ainesosat

700 g perunaa
400 g porkkanaa
200 g keltajuurta
200 g lanttua
3 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, keltajuuri, lanttu, ruokasuola, timjami, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese ja kuori juurekset. Paloittele.

2. Siirrä juurespalat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä, suolaa ja halutessasi mausteita. Kääntele sekaisin, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa palojen koosta riippuen n. 25−35 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kannattaa käännellä juureksia 1-2 kertaa paistamisen aikana, jottei niiden pinta tummu.

4. Ripottele päälle yrttimaustetta ja tarjoa.

Reseptiin liittyviä tuotteita