Uunikuha yrttikastikkeella resepti

Uunikuha yrttikastikkeella
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raaka, maustamaton kala on helppo maustaa omiin ruokarajoitteisiin sopivaksi. Yrtit ovat yleensä hyvin siedettyjä ja muissa mausteissakin voit valita sinulle sopivia ja mieluisia vaihtoehtoja. Reseptissä käytetty Oatlyn kaurakermavalmiste on erittäin vähägluteeninen, mutta ei täysin gluteeniton. Jos tarvitse gluteenittoman ruoka-annoksen, valitse gluteeniton kaurakermavalmiste.

Ohje: Oatly

Ainesosat

80 g tuoretta tilliä
80 g tuoretta persiljaa
80 g tuoretta ruohosipulia
1,3 kg kuhafileitä
2 tl suolaa
0,5 tl pippuria
1 rkl sitruunan kuorta
5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. kaurasta)
2 dl kalalientä (tarkista sopivuus ruokavalioon)
2 tl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: tilli, persilja, ruohosipuli, kuha, ruokasuola, sitruuna, hiivauute, mustapippuri, valkopippuri, rosepippuri, viherpippuri, vesi, rapsiöljy, kaura (vilja), E472e, E415, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Revi osa yrteistä uunivuokaan. Aseta kalafileet niiden päälle.

2. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Ripottele loput yrteistä ja suikaloitu sitruunakuori kalan päälle.

4. Sekoita "kerma", kalaliemi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada kalan päälle.

5. Paista 150-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Jos sinulla on paistolämpömittari, kypsän kalan sisälämpötila on 70 astetta.