Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Uunissa kalan kanssa saa helposti paistettua myös juureksia tai muita kasviksia. Käytä nesteenä ruokavalioon sopivia tuotteita.
Ainesosat
500 g | keitettyjä perunoita |
50 g | purjoa |
50 g | kevätsipulia |
350 g | lohifileetä |
2,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä) |
1 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 tl | paprikajauhetta |
0,5 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), purjo, sipuli, lohi, paprikajauhe, ruokasuola, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, merisuola, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
3
kpl
1. Keitä perunat kypsiksi tai käytä edellispäivän ruualta yli jääneitä perunoita. Kuori ja viipaloi perunat. Pese ja viipaloi purjo ja kevätsipuli.
2. Levitä perunaviipaleet uunivuokaan. Levitä päälle purjoviipaleet.
3. Huuhtele kalafilee kylmällä vedellä. Asettele filee vuokaan perunoiden päälle nahkapuoli alaspäin.
4. Sekoita "kerma", neste ja mausteet. Kumoa seos kalan päälle.
5. Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
6. Käännä kala toisinpäin ja vedä nahka pois.