
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä helpossa ja herkullisessa jälkiruuassa käytetään omenia ja vaniljahalvaa. Halvan pääraaka-aine ovat seesaminsiemenet. Uuniomenien paistoaika vaihtelee omenien koon mukaan: pienille omenille riittää 20 minuuttia, isommat voivat tarvita 40 minuuttia.
Ainesosat
4 | omenaa |
80 g | vaniljahalvaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
omena, seesami, ruokosokeri, siirappi, vesi, E471, riisi (vilja), vanilja
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese omenat. Poista siemenkota omenaporalla. Siirrä omenat pystyasennossa pieneen uunivuokaan.
2. Leikkaa halvasta neljä tankoa. Paina tangot omenien sisään. Ei haittaa, jos tangot murtuvat, sillä voit myös käsin painella halvapaloja omenien sisään.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-40 minuuttia omenien koon mukaan.